Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (15)

Tim Pardijs

Haar handen blijven me het meest bij, na het kijken van de documentaire De vrouw met de vijf olifanten. De vingers van Svetlana Geier, die even natgemaakt in de mond vlug het strijkijzer aanraken, zacht over het oor van een koffiekopje glijden, herhaaldelijk over textiel strijken, spelen met een bewerkt stuk hout dat lijkt op een beer. Ze streelt de dingen. Misschien heeft het met haar beroep van vertaler te maken. Zittend aan een tafel met een wit kleed erop zegt ze: ‘Een Rus kan niet zeggen “Ik heb een bankrekening”. Dat is grammaticaal onmogelijk. Het Russisch heeft in de tegenwoordige tijd geen hulpwerkwoorden, “hebben” noch “zijn”. Om dat in het Russisch uit te drukken, wordt dat wat in het Duits het object is, en van mij af hangt, een subject.’ Haar ogen glijden  over het witte koffiekopje voor haar op tafel. ‘En ik word daardoor een object dat door iets anders wordt bepaald. “Het kopje is bij mij.” Als ik het kopje bezit, verlies ik het nominatief. Ik verlies mijn autonomie. Ik verlies mijn handelingsvrijheid. Alles. Omdat ik het kopje heb.’

Op zoek naar content voor je socials, anders dan de standaard reclamepraatjes? Ook zo’n goed geschreven, originele blog over jóu project? Of misschien een gedicht om je jaarverslag mee te openen, een versgeschreven, live voorgedragen vers over jou heidag? Ik schrijf het graag voor je. Laat me weten wat ik voor je doen kan!