Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Zee

Tim Pardijs

‘Kies een schelp uit om na te tekenen, en stel je voor terwijl je tekent, wat je hoort als je hem tegen je oor houdt’, zegt de museumgids in de schelpenkoepel tegen de klas van mijn dochter. Wij mensen bouwen koepels en daken om ons te beschermen tegen regen, zon en tegen de leegte die ons soms overvalt, maar met de opdracht van deze gids geeft Musea Zutphen de koepel nog een andere functie. De schelpenkoepel stamt uit het einde van de Gouden Eeuw en bevat schatten uit die periode: naast schelpen (15.000 in getal, verdeeld over 36 soorten) ook koralen, mineralen en stenen van over de hele wereld. Zeelui namen ze mee van hun reizen naar Indië of Amerika. Baron Walraven van Heeckeren, Heer van Nettelhorst (1643-1701) leukte er in 1697 de nieuwe tuin mee op. Als ik mijn oor bij de schelpen te luister leg, hoor ik golven klotsen tegen de houten schepen. Op weg naar verbeelding en historie uitgestald in de zalen van Musea Zutphen kunnen bezoekers het ook horen. Ze komen onder de schelpen door als ze naar de ingang van het museum lopen. Zo helpt de schelpenkoepel ze aan te leggen bij de plekken die ze niet kunnen bereiken.