Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (13)

Tim Pardijs

Deze zomer is de tijd gul voor mij, dus ga ik de kozijnen te lijf met een borstel, een doek gedrenkt in ammoniakwater en schuurpapier. ‘Ik zal de kozijnen elke twee jaar verven’, beloofde ik in een van mijn eerste gepubliceerde gedichten. En de jaren schoven op, waardoor het inmiddels drieënhalf keer twee jaar geleden is dat ik de kozijnen voor het eerst, en voor het laatst, schilderde. In het begin zag ik het blauwe en witte houtwerk nog voor me als ik het gedicht voorlas, maar dit beeld begon steeds meer van de zin af te bladderen. Ik heb hem zo vaak uitgesproken op zoveel plekken met zoveel verhalen eromheen, dat ik het helemaal heb losgezongen van het hout dat nu weer centimeter voor centimeter onder mijn handen doorgaat. Om goed bij de raampartij in de hoek te komen, zet ik de ladder in de struiken. Ik knip wat takken weg en als ik langs de heg kijk, zie ik dat hij de tuin in helt. Ook zie ik dat het gras kale plekken vertoont, dat de lavendel gesnoeid moet worden en dat de buxus bruin in de voortuin staat. De tijd is gul voor de zomer.