Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (12)

Tim Pardijs

Ze heeft een taartvorm nodig om een taart te bakken, dat weet ze, maar haar zoontje wijst haar erop dat ze hem eerst in moet vetten. Staat ze met de zeef in handen om de bloem te zeven, helpt haar zoontje haar opnieuw. ‘O Laura, ik snap niet waarom je het zo moeilijk vindt. Iedereen kan een taart maken, het is belachelijk eenvoudig’, zegt de buurvrouw als ze de mislukte taart ziet. Maar voor Laura Brown in The Hours lijkt niets meer vanzelfsprekend. Met een kalme wanhoop worstelt dit bleke personage, ingetogen gespeeld door Julianne Moore, zich in een Amerikaanse buitenwijk door de absurde alledaagsheid van de dag waarop haar man jarig is. Enige scenes nadat de taart (de tweede, de eerste belandt in de prullenbak) klaar is, zien we haar met een paar potten pillen op een hotelkamer liggen.
In hoeverre is zelfmoord een oplossing voor de absurditeit van het bestaan, is de vraag die Albert Camus probeert te beantwoorden in zijn essay De mythe van Sisyphus. Ook de personages in The Hours, waarin Virginia Woolfs depressies en de door haar geschreven roman Mrs Dollaway een belangrijke rol spelen, worstelen met die vraag. Ze geven allemaal een ander antwoord.