Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Zomer

Tim Pardijs

Hij heeft al even in de zon gezeten, getuige de bruinverbrande onderarmen en gezicht. Zijn schouders en borst zijn nog lichter. Na het zonnen heeft hij zijn shirt uitgetrokken en is wat gaan zwemmen. En nu, ‘Na het zwemmen’ zoals het houten beeld in Museum Henriëtte Polak heet, zit hij met een lichtblauwe handdoek onder zich op een houten steiger voor zich uit te kijken. Zijn houding is iets in elkaar gezakt, zijn schouders zijn gebogen, zijn benen bungelen in het water. Wendelien Schönfeld portretteerde deze al wat oudere naamloze man in hout. Ze nam een lindenhouten blok en hakte en sneed net zoveel weg tot dit verhaal overbleef, een laagje kleur vult de details in. Zo heeft hij voor zijn leeftijd nog een kop met mooi donker haar. Lindenhout is een van de zachtste en daardoor best te bewerken houtsoorten, maar het blijft knap hoe Schönfeld vooral door de lijnen rond de mond, ogen en neus (het hoofd is slechts enkele centimeters groot) het gezicht zo sprekend heeft gemaakt. De oogleden en rimpels naast de ogen vertellen dat de man graag lacht, zijn uitdrukkingsloze mond toont hem ingetogen. De combinatie van die twee geeft hem een tevreden uitdrukking. Het is zomer. Tijd om alle drukte om ons heen weg te halen en de voldane zwemmer in onszelf te ontdekken.