Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (10)

Tim Pardijs

Alsof ik jou vragen zou wanneer je voor het laatst echt gelukkig was, zegt hij. Maar waarom niet? Ik kan me wel een moment herinneren, van niet zo lang geleden. Ik liep de trap af en verbaasde me over de hoeveelheid licht in de woonkamer. Er was toch niemand? Ik pakte een mandarijn van de fruitschaal op tafel, duwde mijn nagel in de schil, trok die iets omhoog en scheurde de schil in grote stukken van het vruchtvlees. De schillen en het witte stammetje uit het hart van de mandarijn gooide ik in de prullenbak in de keuken, en terwijl ik terug liep naar de kamer, klopte het ineens. Geen opgezochte stilte, geen bedachte gedachten, geen complimenten; gewoon op een avond ergens tussen avondeten, thee, tandenpoetsen en bed, in de smalle doorgang tussen de keuken voor en de kamer achter in het huis, stonden de dingen om me heen precies zoals ik me voelde. Wat ik had, wat ik deed en wat ik was, de bank tegen de muur, de lamp boven de tafel, de boeken in de kast, het vloerkleed en de gordijnen, ik wist niet dat ze zo vriendelijk konden zijn.