Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (11)

Tim Pardijs

Na het avondeten, op weg naar mijn werkkamer, hoor ik lawaai in een van de slaapkamers. Er valt iets op de grond, een harde stem, een kastdeur slaat hard dicht. ‘Ga weg!’ hoor ik als ik de deur open. Door de kier zie ik in het schemerdonker van de kamer dwarrelende veren. Ik hoor een zwaar ademen. Dan slaat de deur dicht. Ik loop weg, maar keer halverwege de overloop om en open zacht de deur. Ik stap naar binnen en sluit hem achter me. Ik ril. Zo groot als hij vandaag is, heb ik de mus zelden gezien. Hij staat middenin de kamer, zijn vleugels wijd uitgespreid, waardoor hij het raam voor een groot deel afdekt. Zijn ogen twee grote spiegels, zonder dat er iets in te zien is; ze zijn gitzwart en schieten heen en weer. De snavel doet me denken aan een schild als hij gesloten is, en aan een wapen als hij hem open spert. Een vuurrode tong kronkelt daar in de schaduw. Zijn veren liggen als lagen donkerbruine waaiers op zijn lichaam en zijn dikker dan normaal. Zijn klauwen verkreukelen het vloerkleed alsof het een vloeipapiertje is. Het bed, het bureau en de kledingkast lijken allemaal kleiner.