Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Thuis bij David Lynch (2)

Tim Pardijs

Een huisje en een boompje zijn te zien aan het begin van de korte film ‘Fire’ van David Lynch. Het bijna tien minuten durende werk maakt deel uit van de expositie ‘Someone is in my house’ die nog tot 28 april in Maastricht te zien is. Het huisje en het boompje zijn tweedimensionaal weergegeven, rustend op een hier en daar gebogen donkere overgang naar een lichtere achtergrond, een horizon. Een licht rondje verschijnt in de hemel. Zon. Totdat er een worm met een ronde kop uit komt kronkelen. De zon is een gat. Uit de kop van de worm komen twee handen, die weer twee ogen voortbrengen, die door de wereld met het huisje en het boompje zweven. Nadat ze verdwenen zijn, begint het zwarte ballen te regenen. Het landschap begint te trillen, het huisje en het boompje vatten vlam. Een onduidelijke vorm schuift nu van rechts het beeld in. Door een oogvormig gat zien we de vlammen bewegen, de ballen vallen. De vorm schuift naar achteren waardoor we hem compleet kunnen zien. Het is een masker, waar tranen uit de ogen beginnen te stromen. Op het moment dat het huilen begint, verdwijnen het huisje en het boompje en zien we een nieuw landschap, weergegeven in eenvoudig perspectief. Vooraan een kale boom, achteraan een fabriek. Twee grote handen bewegen over de ogen. Dan verdwijnen masker en ogen, en dansen er figuren met lange dunne poten en geweien van takken door het beeld; de beestjes.