Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (12)

Tim Pardijs

Met mijn rug tegen de schutting zit ik achterin de tuin. Op mijn schoot liggen notitieboek en pen. Ik kijk naar ons huis. Drie ramen met donkerblauwe kozijnen op de begane grond, twee met witte kozijnen op de eerste verdieping en daarboven de schuine grijze kap van het dak. Achter de ramen zie ik af en toe de glimp van de mus: een vleugel achter een raam beneden, een lichtbruin bolletje met een puntige bovenkant op de vensterbank boven, een schaduw die over een muur glijdt. Ik open het notitieboek, pak mijn pen en beschrijf zo nauwkeurig mogelijk hoe de mus eruit ziet. Maar elke keer als ik halverwege een zin ben, trekt hij zich weer terug in de schaduw van het huis. Laat hij zich daarna weer zien, dan ziet hij er totaal anders uit. Ik lees terug. Ik heb allemaal halve zinnen met steeds andere omschrijvingen: bruin én zwart, klein én groot, zacht én hard tjilpend, met vleugels of op poten. Ik wil hem beschrijven om hem te snappen. Als ik weet hoe hij eruit ziet en hoe hij zich gedraagt, kan ik voorkomen dat hij in de toekomst weer een ravage aanricht. Geen enkele beschrijving komt echter overeen met zijn volgende verschijning, en dus blijf ik schrijven.