Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (13)

Tim Pardijs

Nu ik de tijd neem de mus te bekijken en op te schrijven hoe hij eruit ziet, hoe hij te werk gaat en wat hij aanricht, leer ik hem steeds beter kennen. Of moet ik zeggen herkennen? Ik raak er van overtuigd dat de mus niet afgelopen zomer ons huis binnen vloog, opgesloten raakte toen ik de ramen sloot en ons daarna begon lastig te vallen. De heen en weer schietende ogen, het onrustig bewegen van ledematen, het razen in de borststreek; het wekte me twee jaar geleden al een keer, midden in de nacht. Mijn rug was nat van het zweet, mijn ademhaling ging snel, mijn voorhoofd voelde koud van het vocht. Voorovergebogen zittend op de rand van mijn bed vroeg ik me af wat er over mij was gekomen. Mijn huid voelde vreemd. Het leek of er overal kleine kriebelende bultjes verschenen, alsof iets zich een weg naar buiten werkte. Wat had ik gezien, die nacht? Iets wat ik jaren niet had willen zien en wat me overrompelde. Ik stond op, dronk een glas water in de badkamer en keek in de spiegel. Het was alsof ik een masker op had: donkere kringen onder mijn ogen, die door de wijd geopende pupillen bijna helemaal zwart waren.