Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muren (10)

Tim Pardijs

Ik sloot de deur en stapte op de fiets. Een ritje van een kwartier. Daarna zat ik tweeënhalf uur in de trein die me de landsgrens over bracht. Ten slotte nog een uur wandelen. Dat zou genoeg moeten zijn om van een afstand te kijken naar de mus. Zijn pootjes hadden zich diep in mijn hoofd vastgegrepen, maar onderweg voelde ik zijn greep verslappen. Hij klampte zich nog vast, zijn nagels maakten krassen op mijn huid, maar hij kon niet voorkomen dat ik steeds meer los van hem kwam. Op de donkere oprijlaan kijkend naar hoge gebouwen links, waar achter de ramen licht brandde, voelde ik hem niet meer. Daar was een kamer voor mij alleen, met niet meer dan een stoel om in te lezen, een tafel om aan te schrijven en een bed om in te rusten. Een plek waar iedereen af en toe recht op heeft. Ik legde mijn tas op het bed en ging in de stoel zitten.
‘Kom je terug? Zij heeft pijn en ik zit alleen maar te janken. Je moet komen.’ Eén bericht en de mus slaat toe. Zijn ene poot daar, de andere klauw hier, diep in mijn binnendringend. Ik pak mijn tas op en loop terug naar de trein. Met elke kilometer die ik afleg, maak ik de mus kleiner.