Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (7)

Tim Pardijs

Ik ben een boek kwijt. Ik keek in de drie boekenkasten op mijn werkkamer op zolder, in de kast op de overloop en in de witte boekenkast in de woonkamer. Daarna weer naar boven om nog een keer op de planken te kijken. Ik stak mijn arm over de boeken heen en voelde in de ruimte tussen de boeken en de achterkant van de kast. Later op de dag deed ik het hele rondje nog een keer. Ook in de krantenbak en mijn rugtas is het boek niet. Nergens is De taal van de dingen in huis te vinden. Ik zou het gewoon opnieuw kunnen kopen.
Ik kocht het boek vooral vanwege die titel. Het beloofde me een diep filosofisch inzicht over wat nu anderhalf jaar mijn werkplek is. Ik had het nog niet uit, maar ik kan me er weinig van herinneren. Wel dat het titelverhaal me tegenviel. Davis geeft daarin de geluiden van huishoudelijke apparaten fonetisch weer en associeert verder op die klanken. En ook het omslag stond me tegen: te fel paars met luide letters. Ik heb mooiere boeken in de kast staan, met titels als ‘Ieder woord weet iets van de vicieuze cirkel’, een toespraak van Hertha Müller. Misschien heb ik Davis’ boek wel opgeruimd of weggegeven. Nee, met opnieuw kopen vul ik de lege plek die ik voel niet.