Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Tuinstoel op versnellingspook

Tim Pardijs

Ik klap de achterbank van de auto naar beneden en leg landbouwplastic in de achterbak. Uit de tuin pak ik het konijnenhok en til het naar de auto. Acht weken geleden overleed ons konijn. Op een ochtend lag hij stijf in een hoek van zijn hok. De vliegen die al weken om zijn achterste zwermden, we zouden snel naar de dierenarts, werden niet meer gestoord. Uit de garage pak ik ook de hekken van zijn ren en leg het allemaal in de auto. 
Achter de containers vandaan pak ik de kapotte tuinstoel. Toen een van onze gasten er deze zomer doorheen zakte, schrok ik, lachte hardop en vroeg daarna pas hoe het met hem ging. Ik wist daarna niet hoe snel ik een andere stoel voor hem moest pakken. Als ik de deur bij de bijrijdersstoel sluit, duwt hij de tuinstoel verder naar binnen. Achter het stuur blijkt dat ik niet kan rijden omdat de leuning van de tuinstoel bovenop de pook ligt. Ik wrik de tuinstoel wat heen en weer tot ik kan schakelen van een naar twee naar drie. Bij de stortplaats zie ik op de weegbrug dat de auto 1170 kilo weegt. Bij vertrek nog maar 1140. Ik betaal 4 euro en 10 cent maar voel een lichtheid die meer waard is.