Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verveling

Tim Pardijs

Het verveelt me soms, het schrijven over de schemerlamp, de tuinbank, de plank in de keuken, het konijnenhok, het dak. Voordat ik de bureaustoel beschreef, zat ik tien minuten met mijn vulpen in mijn handen. Open, dicht, liet ik de metalen dop over het schroefdraad glijden. Open, dicht. Ik vond in mezelf geen licht dat op de dingen scheen, zodat ik ze niet meer kon beschrijven.
Ik schreef toch. Niet alleen omdat ik mezelf de opdracht heb gegeven om na de stad en de vinex-wijk nu mijn huis en de voorwerpen erin te beschrijven, maar vooral ook omdat ik geloof dat er achter de verveling iets te vinden is. En dat heeft iets te maken met wat Maarten Biesheuvel zegt, geciteerd door Rob Schouten in Trouw in een artikel over de bundel Verhalen uit het gekkenhuis: ‘de angst van het niet meer begrijpen, van het niets meer begrijpen, de angst de zwaartekracht haar geheim te ontfutselen, te snappen wat een bureaublad is, wat een speldeknop en wat wroeging, schuld en pijn. Is er wel iets, zijn wij niet allen gedroomd of misschien iemands herinnering?’ Ik ontfutselde al schrijvende een stukje van het geheim van mijn krakende bureaustoel en leerde al doende iets nieuws over mezelf.