Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bureaustoel

Tim Pardijs

Ik had het niet door in de winkel voor tweedehands kantoorartikelen. Ik voelde me ook opgejaagd. Misschien kwam het door een teveel aan koffie, een tekort aan tijd (kinderen die ergens op me wachtten), of door een kater, of alles samen. Dus toen ik thuis kwam en de nieuwe bureaustoel op mijn pas ingerichte zolderkamer zette, erop ging zitten, achterover leunde en er een hoog krakend geluid uit de rugleuning kwam, was ik onaangenaam verrast. Ik pakte een spuitbusje olie en bespoot elk bewegend onderdeel van de stoel, maar daarna kraakte hij nog steeds. En dat is hij blijven doen, de afgelopen zeven jaar. En elke keer als ik mijn bureaustoel hoor kraken, worden mijn gedachten onderbroken en denk ik aan die middag in de winkel voor tweedehands kantoorartikelen.
Gratis meenemen, vermeldt het briefje op de grote directiebureaustoel op de oprit van een buurman. Hij heeft veel wielen en dikke zwarte met leer bekleedde kussens. De zitting staat iets achterover gekanteld. Ik stel me voor dat deze stoel op mijn werkkamer staat en besluit het niet te doen. Als ik op mijn bureaustoel zit en achterover leun om naar buiten te kijken, me uit te rekken, naar het plafond te staren of rustig iets te lezen, dan kraakt de rugleuning.