Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bank in de tuin

Tim Pardijs

Het grijze onderstel maak ik met vier inbus-schroeven vast aan de zitting: een grote rechthoekige mand, open aan een kant, gemaakt van ijzeren buizen waarover verticaal mintgroene rubberen draden gespannen zijn. Op de platte ijzeren balken leg ik horizontaal een groot donkergrijs kussen, twee kleinere rechtop tegen de draden van de achterste leuning. Ik zet de bank in de zon, pak mijn boek en ga zitten. Na een paar minuten lezen, herschik ik de kussens en verander van positie.
Als ik van mijn boek opkijk, ziet de tuin er ineens anders uit. De heg staat als een muur om het gras en de perken met struiken heen, de witte daklijst van het tuinhuisje versiert de achterste wand, de vensters van de achterburen kijken vriendelijk naar beneden en ik voel de zon op mijn benen en mijn armen. Het is warm en het is zacht hier, alsof ik binnen ben, terwijl mijn plek in de tuin, de tuin zelf en de dingen in de tuin niet veranderd zijn. Wat nieuw is, is mijn houding. Ik lig met mijn rug schuin achterover tegen de kussens van de zijleuning, mijn benen op gelijke hoogte met mijn heupen languit voor me uitgestrekt.