Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (4)

Tim Pardijs

De dingen zijn alleen als wij elders zijn. Met onze gedachten, maar ook met ons lichaam. Maar we kunnen de dingen meenemen, laat Albert Camus mooi zien in De vreemdeling:

‘In het begin was ik snel klaar. Maar elke keer dat ik opnieuw begon duurde het wat langer. Want ik herinnerde me ieder meubelstuk en van elk daarvan ieder ding dat er zich op bevond en bij ieder ding elk detail ervan en bij de details zelf, ieder korstje, elke barst of beschadigde rand, de kleur ervan of de nerf. Tegelijk probeerde ik de draad niet te verliezen en een complete lijst te maken van mijn inventaris. En zo kon ik na een paar weken al uren doorbrengen met alleen maar op te sommen wat er in mijn kamer stond. Dus hoe langer ik nadacht, hoe meer vergeten of veronachtzaamde dingen ik opdiepte uit mijn geheugen. Ik heb toen begrepen dat iemand die maar één dag geleefd had zonder moeite honderd jaar in een gevangenis zou kunnen leven.’ (Uit: De vreemdeling, Albert Camus (Amsterdam 2013), p.90, 91)