Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bungelen

Tim Pardijs

‘Mag ik je straks mijn nieuwe plek laten zien?’, vraagt ze aan tafel. Na het eten lopen we naar het park aan het begin van de wijk, waar ze op het voetbalveld in een paar bewegingen bovenop een metalen doel klimt. Ik volg haar. Dat gaat niet makkelijk, vooral bovenop de kooi drukken de ijzeren stangen hard in mijn knieën en dijbenen, maar als ik zit is het best prettig. De schuin achterover lopende helling van het dak van het doel heeft precies de goede hoek zodat het lichaamsgewicht evenwichtig verdeeld wordt over de drukpunten. Met de lat in onze knieholtes, de benen naar beneden bungelend (met een lichaam van bijkans twee meter kan ik mijn benen nooit meer ergens laten bungelen), kijken we rond. De lichte gevels van de vinex-huizen omringen de groene ruimte. Veel ramen staan open. Twee jongens voetballen op het veld. Mensen laten hun hond uit, hun commando’s klinken over het veld. Kinderen ratelen op stepjes over fietspaden. Auto’s draaien van de ring over de rotonde de wijk in, ze golven voor de huizen langs over de drempels, trekken daarna op. Een warme wind beweegt haar haar, streelt onze armen. Ze zegt: ‘Hier word ik rustig.’