Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (3)

Tim Pardijs

Omdat kamer en straat nieuwe functies hebben, zijn de dingen aan hun lot overgelaten, maar dat is ook onze eigen schuld, stelt Valeria Luiselli. Aanhakend bij de gedachte dat de moderniteit begon met het wegvallen van de grenzen tussen privé en publiek gebied, stelt de in New York wonende Mexicaanse in haar essaybundel Valse papieren dat we daardoor niet meer weten wanneer we buiten en wanneer we binnen zijn. ‘Aangezien we op straat niet langer eenzaam kunnen rondslenteren, en we in ons eigen huis niet met onszelf bezig kunnen zijn zonder dat een van de computervensters onze tekortkomende aandacht trekt of zonder dat de buren zich gaan ophouden in het achterkamertje van cerebellum (…) kunnen we alleen nog kleine en vluchtige intimiteiten oprichten in vreemde ruimtes.’ Het verklaart de aantrekkingskracht die hotelkamers en kloostercellen op mij hebben. Alleen als we geen wifi hebben of als de batterij leeg is zien we soms ineens iets in een kamer zoals we het niet eerder zagen. Albert Camus laat het in De vreemdeling zijn hoofdpersoon Mersault zo mooi eenvoudig beleven: ‘Ik heb de ramen gesloten en toen ik terugliep zag ik in de spiegel een stuk van de tafel waar mijn spirituslamp op stond, met stukken brood ernaast.’