Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Water vegen

Tim Pardijs

Het ruikt anders in de garage. Op weg naar de doos voor oud papier blijf ik staan en snuif de lucht op. Nu hoor ik ook getik, het komt van boven de stellingkast die tegen de linkermuur staat. Als ik omhoog kijk naar de donkere vlekken die er al langer zitten, zie ik iets glinsterends naar beneden vallen. Het landt op het opblaasbare zwembad dat ik opgevouwen bovenop de stellingkast heb neergelegd. Ik zucht. Ik hoef nog maar een hoofdstuk te lezen om mijn planning te halen. Ik doe mijn laarzen aan, pak huishoudtrap en bezem en loop naar buiten. De bezem gooi ik op het dak, de ladder zet ik tegen de muur. Via de trap en de schutting klim ik op het platte dak van de garage. Door een laagje water loop ik naar de hoek van het dak en maak de opening naar de regenpijp vrij van vuil. Het water begint gelijk te stromen. Met de bezem veeg ik het water op het dak naar de opening van de regenpijp. Wat niet gelijk wegstroomt, komt achter me langs tussen mijn benen door weer voor de bezem terecht. Ik blijf de bezem tien minuten lang heen en weer halen, water vegend. Daarna ruim ik alles op lees ik het laatste hoofdstuk uit, voor morgen is er meer regen voorspeld.