Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Voortrazen

Tim Pardijs

Toen Whatsapp me in het installatieproces vroeg wat mij status was, schreef ik jaren geleden op: ‘Altijd bezig nieuwe status in te stellen.’ Ik dacht er niet lang over na, maar volgde mijn gevoel. Ik kon niet zeggen wat de stand van zaken was omdat ik het idee had dat die constant veranderde. Ik vond de uitdrukking als status soms pathetisch, maar liet hem toch staan, ook al kon ik hem niet beargumenteren. Tot deze zomer, toen ik op het spoor gezet door de cursus Inleiding in de filosofie aan de Open Universiteit, meer las over het existentialisme. De hoofdpersonen van Sartres Walging en Dostojevskis Herinneringen uit het ondergrondse worstelen net als ik met het idee dat een volwassen leven uit een stuk lijkt te bestaan, zij ervaren het leven eerder als losstaande fragmenten en proberen het al schrijvend heel te maken. Ik ook. In het boek Word existentialist, uitgegeven door de Internationale School voor Wijsbegeerte, legt de Britse filosoof Gary Cox uit dat het bewustzijn zich in de gedaante van tijd voortbeweegt, als een voortrazende vrachtwagen zonder remmen. Een persoon moet altijd kiezen wat hij is, omdat hij door die voortdurende beweging niet in staat is simpelweg te zijn wat hij is. Met andere (mijn) woorden: Altijd bezig nieuwe status in te stellen.