Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Voeren

Tim Pardijs

Hij laat zich recht naar beneden vallen. Halverwege tussen dakgoot en de grond beweegt hij zijn vleugels, de neerwaartse lijn wordt afgebogen. Hij komt terecht op de ren rond het konijnenhok. Daar draait hij twee of drie keer met zijn kopje om vervolgens met een sprong op de rand van de voerbak van het konijn terecht te komen. Daar pakt hij een zaadje of een maiskorrel, hupt het hok uit en vliegt weer naar de dakgoot. Soms maakt hij een tussenstop in de appelboom, soms vliegt hij rechtstreeks naar de dakgoot. Vanaf de rand van de dakgoot kruipt hij in de ruimte tussen de dakgoot en de eerste dakpan. Als het stil is hoor ik er een hoog getjilp vandaan komen. Enkele seconden later zit hij weer op de dakgoot, kijkt even rond en vliegt weer naar beneden, landt op de ren, hupt naar het voerbakje. Het konijn doet niets uit op de vogels die van zijn eten gebruik maken, lijkt het niet erg te vinden dat hij de zorg die we hem bieden, moet delen met een nest vol jonge mussen.