Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

De dingen zijn alleen (2)

Tim Pardijs

Een tafel, een stoel, een schilderij op straat, stelde ik me voor nadat ik las dat de modernisten in de architectuur de kamer en de straat afschaften, muren minder belangrijk maakten. Het maakt het ding los van de ruimte, aan zichzelf overgelaten zonder een kamer met andere voorwerpen om zich heen, zonder een verbindend verhaal. 
Hoe dat eruit ziet, toont Claes Oldenburg door een lepel te maken van zo’n formaat dat hij een vijver overspant, een zaag in dezelfde grootte steekt uit de grond, de snede een brede gleuf in de aarde, een reusachtige wasknijper omknelt een grasveld alsof het een omhooggetrokken doek is en in Eindhoven zijn schots en scheef enorme zwevende kegels rond een bal te zien. De eerste keer dat ik daar langs kwam, zag ik niet gelijk wat het was. Vanachter het stuur van de auto keek ik een paar keer opnieuw en pas nadat ik een paar honderd meter verder was gereden, kon ik zien wat de gele vormen voorstelden. Dingen die we normaal voor lief nemen, bekijken we dankzij Oldenburg opnieuw, onderzoekend weer eens. Jammer eigenlijk, die glimlach als we begrijpen waar we naar kijken.