Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Schemerlamp

Tim Pardijs

De boekenkast, gezien vanaf mijn vaste plek in de driezitsbank, ziet er anders uit. Ik kijk er al een paar dagen naar. En dat niet alleen, ook het ladenkastje dat tussen de boekenkast en de bank in staat, de globe die daarbovenop staat en de witte muur erachter zijn vreemd. Ze zien er leeg uit. 
Mijn dochter speelt in de andere hoek van de kamer en vraagt hoe ze de schemerlamp aan kan zetten, ze creëert haar eigen wereld met speelgoed en wil het ook dag en nacht laten zijn. Die schemerlamp: zes zwarte kapjes trapsgewijs om een standaard heen gemonteerd, ongeveer anderhalve meter hoog, met een dimmer in het snoer dat over de grond slingert, dat is wat er ontbreekt aan de boekenkast, bank, ladenkast, de globe en de muur. Eerst stond de lamp ertussen, iemand heeft hem in de andere hoek van de kamer gezet. Het was niet zo dat ik de lamp miste. Het was eerder alsof de voorwerpen die eromheen stonden veranderden, een verandering die ik zag in de achtergebleven dingen en pas als afwezigheid kon verklaren door een aanwezigheid elders.