Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Reizen

Tim Pardijs

Terug van vakantie. ‘Wat doet het ertoe hoe groot het heelal is, als mijn kamer voor mij al zo belangwekkend is’, schrijft Maarten Biesheuvel in zijn Reis door mijn kamer. Op vijfenzestig pagina’s doet hij verslag van een tocht door een ruimte van drie bij vier meter. 
De Franse schrijver Georges Perec, die een baksteen van een roman schreef over een appartementencomplex en een dun ‘notitie’boek waarin hij een paar dagen een Parijs kruispunt observeert, maakte al eerder ‘Aantekeningen betreffende de voorwerpen die op mijn werktafel liggen’. Ze zijn opgenomen in zijn privé-domeinuitgave Ik ben geboren. Perec licht daarin toe: ‘Zo zal een geschiedenis van mijn smaak (de duurzaamheid, de ontwikkeling en de fases daarvan) in dit project op de achtergrond meespelen. Juister gezegd, het zal andermaal een manier zijn om mijn ruimte af te bakenen, een wat zijdelingse benadering van mijn alledaagse bezigheden, een aanknopingspunt om over mijn werk, mijn geschiedenis en mijn beslommeringen te praten, een poging  om iets te grijpen van wat tot mijn ervaring behoort, niet op het niveau van verre echo’s en afstandelijke reflecties, maar in het hart van het ontstaan ervan.’ 
Schrijven om een eigen plek te creëren, om te proberen vast te pakken wat dat eigenlijk voor een wereld is, die dagelijks aan ons verschijnt, daar ga ik mee verder na de reizen van deze zomer.