Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Overtuigen (2)

Tim Pardijs

Ik zet de tv uit en stap de tuin in. Eindelijk is het koel. Rond elf uur, nog een klein beetje blauw aan de hemel, de lamp van de kamer werpt een bundel geel licht over het grasveld, het terras en de struiken. Ik sta op de stenen en hoor van onder de hedera in het midden van de tuin geritsel, een licht gescharrel dat soms even stopt en dan weer doorgaat. In plaats van met een schop de struiken in de stappen, zet ik zachtjes twee stappen dichterbij en blijf dan staan. Mijn ogen zoeken de bron van het geluid. Geritsel, links van me. Een langgerekte bol van zo’n veertig centimeter komt uit het groen. Poten zijn niet te zien, alleen dunne zwarte en bruine stekels op de rug, waardoor het lijkt alsof het zweeft over het grasveld. Het gaat geluidloos van het hedera-perk over het grasveld in de richting van de schutting achterin de tuin. Als ik een stap dichterbij zet, stopt het, en wordt de rug boller. Ik sta weer stil, en hij glijdt verder naar schutting, waar hij begint te graven in de dorre bladeren, op hetzelfde moment fladdert er iets zwarts langs mijn hoofd. Als ik het na wil kijken, is het weg.