Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Het echte leven

Tim Pardijs

Ze draagt haar lange blonde haar in een slordige paardenstaart, heeft een witte koptelefoon op haar hoofd en tikt met de vingers van haar rechterhand razendsnel op de muisknop, terwijl ze met haar linkerhand letters op het toetsenbord intikt. Haar grote ogen blijven meestentijds gericht op het scherm, soms flitsen ze opzij, naar mij. ‘Zij is een pro’, zei een jongen van 9, en wees naar haar. ‘Mijn echte naam of mijn Minecraft-naam’, reageert ze nu op hem. Ze is een van de deelnemers aan RoMeincraft, een project van het Erfgoedfestival waarbij kinderen met archeologen en gameprofessionals online oude nederzettingen nabouwen. Zo’n tien kinderen rond de 10 jaar zitten in een kamer in Museum Kasteel Wijchen. Ze werken allemaal in dezelfde virtuele wereld. Op de schermen zijn gebouwen, bomen, lucht, wolken en torens in grote pixels weergegeven. Ik ben erbij om mooie zinnen op te halen. ‘Naar welke server ga jij? Wordt dat een wachttoren of een muur?’, overlegt de pro met de paardenstaart met haar medebouwers. Ogen flitsen naar mij. ‘Soms zie je iets niet, maar is het er wel, net als in het echte leven.’ Haar vingers tikken door. Onder haar nagels zit een randje zand.