Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Overtuigen

Tim Pardijs

Als ik in de tuin zit en lees of schrijf, als niemand praat of speelt of springt op de trampoline, hoor ik soms uit de grond bedekkende hedera in een perk naast het konijnenhok midden in de tuin, een geluid. Het klinkt als een persoon die kucht, alleen lichter, alsof het een lichaam heeft met een kleinere longinhoud. We wonen hier zeven jaar, dit jaar hoor ik het voor het eerst. Het begint me af te leiden.
Ik pak een schop, doe mijn slippers aan, stap de struiken in en duw bladeren opzij om erachter te komen waar het geluid vandaan komt. Op het moment dat ik opstond echter, stopte het geluid, waardoor ik niet goed weet waar ik moet zoeken in het zes vierkante meter grote perk. Ik ga weer aan tafel zitten en als ik een paar minuten stil zit, begint het gekuch opnieuw. Sneller sta ik op nu, met grote passen het groen in, maaiend met de schep, maar ik zie niets. Zitten. Stilte. Gekuch. Het geluid dringt tot me door, er is iets in de tuin, maar ik kan die aanwezigheid niet bevestigen met mijn ogen. Ik blijf ernaar zoeken. Ik heb meer nodig dan geluid alleen om me te overtuigen van het bestaan.