Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Lachen

Tim Pardijs

‘Je moet wel wat meer lachen’, zegt mijn dochter als ik een gedicht aan tafel opzeg. Ik wil de tekst uit mijn hoofd kennen voor een filmopname voor het Erfgoedfestival dus heb ik hem de afgelopen dagen veel hardop geoefend. Ze heeft gelijk, mijn dochter, ik moet meer lachen, maar als ik uit mijn hoofd voordraag, moet ik me goed concentreren en als ik me concentreer zakken mijn wenkbrauwen en keert mijn blik zich naar binnen, op zoek naar de volgende zin.
Die middag voor de camera op mijn favoriete plek aan de IJssel heb ik daarom toch maar mijn tekst in de hand. Ik draag de eerste woorden voor uit het hoofd en als ik twijfel, kijk ik op het papier. Zo nemen we zes versies op, terwijl om ons heen wandelaars en fietsers genieten van het uitzicht. Een vrouw in bloemetjesjurk drinkt iets uit een thermoskan op een bankje in de buurt.
‘Ik heb hem’, zegt de cameraman, ‘maar doe hem nog een keer zonder papier, kijken hoe dat gaat.’ Ik begin, weet de woorden niet meer, begin opnieuw en ik vertel het gedicht. Mijn gezicht, armen en handen doen ook mee, ik kijk alleen naar de lens. Na het laatste woord zie de mensen, de rivier, de zon weer. ‘Dat was de beste’, zegt de vrouw op het bankje.