Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Terugkomen

Tim Pardijs

Een vierkant bakstenen gebouw rijst links van me op uit het bos, ernaast prikt een spits toelopende toren in de grijze lucht. Linksaf, leidt mijn reis voor het Erfgoedfestival me. Over smalle eenrichtingsstraatjes bereik ik het centrum en parkeer de auto (gratis) bij een park dat tussen de burcht en de kerk in ligt. Vandaar loop ik over de kinderkopjes naar het hotel bij het centrale plein van Wassenberg. Graaf Gerhard komt hier vandaan. Hij was de eerste bestuurder die Gelre aan zijn naam verbond. De bakstenen toren op de heuvel was zijn veilige thuis Bergfried en op steenworp afstand stichtte hij de St. Georg basiliek. In de toren van de burcht zijn nog de open haard te zien waar hij aan zat, een trap en een toilet, zo leer ik tijdens de rondwandeling. Die brengt me in een paar uur de hele stad rond. Het park, dat in terrassen afloopt van de burcht, via de parkeerplaats met mijn auto en een oude botanische tuin naar een vijver met fontein en bruggetje met hangsloten, is aangelegd door een bekende Wassenbergse rentenier, die woonde aan de Graf Gerhard Strasse. Zo veranderen verhalen koude bakstenen gebouwen in plekken die we kunnen bewaren.