Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verklaren

Tim Pardijs

De persoon met het wapen in zijn handen is schuldig. Maar waar komt het wapen vandaan, wie heeft het daarvoor vastgehouden, wat wilde hij daarmee bereiken en waarom? En wie is dan de echte schuldige? Om die vraag draait het in het tweede seizoen van televisieserie 13 Reasons Why, waarin uitstekende acteurs een typisch high school-verhaal vertellen. Ging het eerste seizoen vooral om de vraag waarom Hannah zelfmoord pleegde, in het tweede seizoen houden haar ouders de school verantwoordelijk. Getuigenverklaringen in de rechtszaal zorgen dit keer (in het eerste seizoen waren dat de bandjes die Hannah opnam) voor de structuur van de raamvertelling. Ouders, vrienden en schoolmedewerkers vragen zich na het horen van deze verhalen regelmatig hardop af hoe goed ze Hannah eigenlijk kenden. Zo ook hoofdpersoon Clay, die eindelijk erkent hoeveel hij van Hannah hield, maar zich daardoor des te verantwoordelijker voelt voor haar dood. Dit is aangrijpend weergegeven in de aflevering waarin de denkbeeldige Hannah hem tijdens een nachtelijke tocht details voorhoudt van een verkrachting waar Clay niets mee te maken heeft. Het is de eerste keer in dit seizoen dat hij een vuurwapen in handen heeft, maar niet de laatste keer. De slotscène is de perfecte metafoor: de persoon met het wapen in zijn handen is schuldig.