Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bewegen

Tim Pardijs

Half in de schaduw, half in het zonlicht staat een witgroene auto voor twee rechthoekige gebouwen. Ze zijn in Nederland te vinden op stille, grijze industrieterreinen langs snelwegen. We razen er in hoog tempo aan voorbij, maar in Museum Henriëtte Polak staan we stil voor een doek van Arie Schippers. 
Links staat een gele container, twee blauwe vormen die kisten kunnen zijn en een groene bouwkeet, voor de helft overdekt met een grijze doek. Rechts, naast en achter de centrale auto, staan kratten, pallets en meer auto’s, in blauw, groen, oranje, wit. De centrale auto staat schuin aan de kant van de weg, de wielen iets gedraaid, alsof hij haastig geparkeerd is en zo weer verder moet. Schippers gebruikt in dit werk Gele muur een losse schildertoets. In een filmpje in een andere ruimte van het museum zien we hem op dezelfde manier werken met potlood: hij schetst een benzinestation, een vrouw in een café, jongeren op de fiets. Deze techniek, de rommelige vormen en de voor een industrieterrein ongebruikelijke veelkleurigheid zorgen voor een enorme dynamiek in het op het eerste gezicht saaie schilderij. En dat is ook wat Schippers nodig heeft als hij werkt: beweging. In het filmpje verklaart hij: ‘Anders ga ik mijn best doen.’