Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Muziek die je omhelst

Tim Pardijs

Hij buigt zijn hoofd, tilt met zijn handen de hengsels omhoog, steekt zijn hoofd door de opening, laat de hengsels zakken en heft zijn hoofd omhoog: hij heeft de muziek aangetrokken. Zijn vingers rusten op de zwart-witte toetsen, hij kijkt op naar de dirigent. Die heft zijn armen, houdt ze even stil, maakt drie kleine op- en neerwaartse bewegingen en op het moment dat hij groter begint te gebaren, trekt en duwt de accordeonist de twee delen van zijn instrument van elkaar af en naar elkaar toe. Het concert van het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest en het Akkordeon-Orchester Dinslaken Oberhausen is begonnen. Veel letterlijker zal thema Over Grenzen van het Erfgoedfestival niet worden.
Zijn voet beweegt op de maat, hij kijkt afwisselend van zijn bladmuziek naar de dirigent. Soms beweegt zijn bovenlichaam even heen en weer, zijn wang raakt af en toe het zwarte glanzende bovendeel van de accordeon. Hij is in het zwart gekleed, vanuit de ooghoek is er geen onderscheid tussen mens en instrument, de omhelzing verandert bijna constant, lucht steeds opnieuw in beweging gezet. Als een hand even geen toetsen in hoeft te drukken, veegt hij hem af aan zijn broek.