Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Geluk (1)

Tim Pardijs

Vlak nadat ik uit de bus ben gestapt, zie ik een tafeltje met zakjes kersen. Ik loop er voorbij, maar keer dan om, stop 2 euro in het blikje en pak een zakje kersen. Ik ben op zoek naar geluk vandaag. In de gemeente Roerdalen, onder de rook van Roermond, kozen inwoners vijfentwintig geluksplekken. Etend van de kersen, de pitten spuug ik in de berm, loop ik naar de eerste locatie: een begraafplaats in het dorp Melick op een verhoging langs de provinciale weg. ‘De plek zelf is een belangrijk onderdeel van de geluksbeleving. Gun jezelf de tijd om deze plekken te ontdekken!’, aldus de instructie op de website. 
Ik zit even op een bemost bankje onder de bomen, maar erger me aan het geluid van het verkeer. Ik loop naar een bankje in de andere hoek van de begraafplaats maar zie achter de kniehoge muur een tankstation liggen. Een vrachtwagen stopt er met piepende remmen. Terug op het eerste bankje krijg ik het koud. Bovendien heb ik trek. Ik loop naar het bordje met de geluksaanwijzingen (schrijf een brief, is er een) en lees verder dat ik bij de slager in het dorp een Gouden Gelukstip kan krijgen. Terwijl de medewerkster op zoek gaat naar het geluk, pak ik een stukje worst uit het schaaltje op de toonbank.