Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Roken

Tim Pardijs

We kijken recht van boven op een tafel. Onder in beeld zien we ook de hoek van een tapijt, ernaast een groen kleedje, delen van een houten vloer, links iets wat doet denken aan een kast, maar de meeste aandacht trekt het oppervlak van de tafel, dat iets meer dan de helft van het schilderij beslaat, een heldere kleur rood heeft en vol ligt met voorwerpen. Het schilderij van Peter Kooij was te zien in de overzichtsexpositie van de Kunstroute in Zutphen. Op het tafelblad liggen en staan een trommeltje, fotolijstje, beeldje van een dier, verrekijker, een kladblok met pen en rookwaar: drie pakjes sigaretten, aansteker, asbak met drie uitgedrukte peuken. Op het kladblok is een tabel getekend. Twee pakjes sigaretten en de aansteker liggen perfect diagonaal ten opzichte van het kladblok, dat loodrecht en midden op de tafel ligt. De uitgemaakte sigaretten in de asbak vallen het meest op. De verf is daar zo overdadig aangebracht dat ze de omvang hebben van een echte sigaret: enkele millimeters dik op het doek. De rest van de rookbenodigdheden, inclusief kladblok met schema, is eromheen uitgestald als om een nauwkeurig eerbetoon te brengen. De titel van het werk, met verf in de hoek van het werk geschreven, is haast teveel: Nature morte (geen stilleven) of Gestopt met roken.