Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Opruimen

Tim Pardijs

Bekers en borden van het ontbijt in de vaatwasser, schoenen in de garage, tijdschriften en kranten in de leesmand, sokken, vesten en broeken in de kasten. Telefoons, opladers, papieren, kussens, knutselspullen; opgepakt, aangenomen, gebruikt en gelijk neergelegd toen het niet meer nodig was, toen iets anders de aandacht opeiste. Thuis zijn betekent opruimen.
Mijn sleutels en mijn laptop leverde ik in bij een collega, toen mijn laatste werkdag erop zat. Het beeld van een kartonnen doos met schrijfblokken, een mok met pennen, fotolijstje en een stapel papieren komt bij me op nu ik denk aan ontslag, maar zo ging het niet eens, nu bijna een jaar geleden. Door de invoering van flexplekken zat er soms ineens iemand anders naar de plakbriefjes op mijn scherm te kijken, aantekeningen te maken in mijn notitieblok. Ik had dan ook geen eigen bureaula uit te ruimen. Ik liep die laatste werkdag met lege handen de deur uit. Ook mijn hoofd was leeg, opgeruimd. Thuis zijn betekent opruimen. Die middag voelde ik door de zolen van mijn schoenen de bolling van de stenen onder mijn voeten.