Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Werken

Tim Pardijs

Zijn armen zitten vol tattoos. De man met zwart hemd en witte baseballpet praat in een portofoon. Tegen de muur van de Walburgiskerk in Zutphen, die ik vandaag bezoek voor de Erfgoedfestival-tentoonstelling Vier kerken, één verhaal, over de geschiedenis van hertogdom Gelre, staat een transportband schuin omhoog. Op de rand van het dak liggen onderdelen van een steiger. Uit een aanhangwagen pakt de man meer steigermateriaal en zet het tegen de muur. Het schelle geluid van metaal op steen klinkt over het pleintje. 
In de kerk moet de kassamedewerker zijn stem verheffen om me de toegangsprijs te laten horen, door de kerk dreunt het geluid van een drilboor. Het ruikt er naar kalk en vocht. Bij het spreekgestoelte zit een man op zijn knieën. Hij kijkt naar boven, terwijl zijn handen bezig zijn met snoeren en contactdozen. Op een ladder staat een tweede man. Tussen het metaal van de trap en het hout van de kansel ligt een deken. Ik loop over grafstenen in de vloer, kijk omhoog naar de gildewapens laars, hakmes, mengvat en krakeling in het plafond. De band tussen werk en kerk was vroeger hecht. Een alarm gaat af. Een man bedekt met een laag witte stof rent voorbij. In het gastenboek staat: de kerk is nooit oud.