Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bewaren

Tim Pardijs

De eerste woorden die ik ’s ochtends hoor, zijn die van de krantenbezorgster. Ze fietst bellend onze oprit op, duwt het nieuws door de deur, de brievenbus kleppert ervan, draait haar fiets om en rijdt pratend in haar koptelefoon de straat door. Ik luister naar haar stem, maar ik kan geen verhaal maken van de snippers zinnen die de slaapkamer bereiken. 
De eerste woorden die ik ’s ochtends lees, staand op de mat bij de voordeur, zijn de dikgedrukte woorden op de voorpagina. Aan de ontbijttafel lees ik zo de rest van de krant, en als de dag niet besproken moet worden, is er tijd voor een heel artikel, waarin de wereld in regelmatige kolommen voorgesteld wordt. Steeds vaker heb ik de krant uit voor het ontbijt klaar is. Na de afwas leg ik de krant in de leesmand in de woonkamer, waar we hem af en toe ’s avonds uit pakken, elkaar artikelen aanwijzen, het nieuws bespreken. Een of twee keer in de week gooi ik de kranten van de afgelopen dagen in de doos voor oud papier in de garage. Mijn dochters halen er soms kranten uit voor het knutselen of nagellakken. Een keer in de maand gooi ik die doos leeg in de container. Wat rest, zijn flarden verhalen, bewaard in een hoofd vol taal.