Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Ontsnappen

Tim Pardijs

Alweer voor zes uur wakker. De zon staat vroeg in de slaapkamer, schijnt tussen de lamellen dwars door de witte gordijnen heen op het bed, en blijft de hele dag. Niet als iets wat je soms opmerkt, nee, vandaag is de warmte een enorm lichaam zonder vorm, dat daardoor tegelijk elke vorm aanneemt en zich overal tegen je aandrukt. Het drukkendst is hij op zolder, waar mijn werkkamer ook is. Ik zoek de koelste plek in huis, de tafel met uitzicht op de groene achtertuin, en schrijf. Naast mijn toetsenbord lopen mieren over de tafel. Ik druk ze plat en veeg ze van het tafelblad. Beneden op de grond ruimen mieren hun de dode soortgenoten op. 
Dan boodschappen doen. De autoruit werkt als een vergrootglas: de warmte is hier dubbel zo zwaar en drukt me in de autostoel. Ik ontsnap even in de supermarkt, waar ik bronwater en avondeten haal, en in de bouwmarkt, waar ik ben voor mierenlokdoosjes. Na het avondeten val ik in slaap in de tuinstoel. Ik word wakker als er wolken voor de zon schuiven. Het was de afgelopen dagen te warm om te rennen maar nu doe ik mijn sportschoenen aan en loop tien kilometer in iets meer dan een uur. In het bos ruik voor het eerst in dagen weer iets fris: bloemen, dennenbomen, water.