Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Alles vergelijken met Gennep

Tim Pardijs

Hij draagt hoge schoenen, witte kousen, een pofbroek, een jasje met epauletten, een hoed met grote felgekleurde veren en een laserpen. De 74-jarige Willy Michels staat achter de kerk van Gennep te wachten voor een rondleiding door het Noord-Limburgse stadje, in het kader van het Erfgoedfestival. Thema is Over Grenzen van Gelderland en Gennep was eeuwenlang betwist Gelders gebied. Verhalen over soldaten, kerken, stadsmuren en kanonskogels, Willy kent ze allemaal uit het hoofd. En anders heeft hij nog zijn kleurige heuptas met moderne tekening van de stad, die vol zit met kaarten en afbeeldingen. Nadat hij in de oude raadszaal met de laserpen details op een kunstwerk heeft aangewezen, vraag ik hem of hij het deze zonovergoten dag niet warm heeft in zijn kleding. ‘Ja. Maar ik ben 32 jaar bakker geweest, mij maken ze zomaar niet koud.’ Willy is geboren en getogen in Gennep, had een bakkerij, zat twaalf jaar in het bestuur van de VVV en is nu veertien jaar stadsgids. Zelfs als hij op vakantie is (‘Willemien en ik zijn net terug van Rockanje’) vergelijkt hij alles met zijn Gennep. Op een plein, ergens tussen de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog, gaat hij ineens rechtop staan, strekt hij zijn armen naast zijn lichaam en zingt een couplet van het Genneps volkslied. Ineens is er het afscheid. ‘Maar een korte indruk gegeven’, zegt hij met spijt in zijn stem.