Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Scheren

Tim Pardijs

Oud nieuws over een te kleine markt, oordeelde een mogelijke opdrachtgever over het verhaal dat nu volgt. Ik kwam het op het spoor toen ik een artikel las in dagblad De Stentor van 30 april dit jaar. Daarin werd gesproken over een experiment waarbij schapenwol gebruikt wordt op muziekfestivals. Op zoek naar een goed isolerende, niet-brandbare en niet-irriterende stof voor geluidsschermen kwam geluidstechnicus Peter van der Geer zo’n elf jaar geleden terecht bij wolexpert Martijn de Veij. Op Texel maakt hij dekbedden van schapenwol, en samen werkten Martijn en Peter tijden aan de perfecte gevilte wol voor de schermen. En dat luistert nauw. Om goed te kunnen bewerken moet de wol de juiste lengte, vezeldikte en kroezing hebben. En die blijkt te vinden bij schapen die aan de Noordzeekust staan. Omdat de gevoelstemperatuur daar kan verschillen van min dertig tot plus dertig graden Celsius, groeien deze beesten de perfecte wol. Als ik de volgende keer zwarte schapen op een zeedijk zie staan, denk ik aan de Zwarte Cross, Paradiso, Lowlands en popzalen en festivals over de hele wereld. De wol van het zwarte schaap wordt hiervoor gebruikt, omdat die bijna nergens anders nuttig voor is.