Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Barbecueën in klooster

Tim Pardijs

Tussen de eeuwenoude eikenhouten balken van de dakconstructie hangt een zilverkleurige heliumballon met roze lint. Ook de zolder van Kloster Graefenthal in Goch (Dld.) wordt gebruikt voor feesten. In de hoek staat een tap, een groene bierwagen staat buiten tegen de bakstenen gevel. Waar tegenwoordig gezelschappen tot vierduizend man terecht kunnen, bestond het leven vanaf de dertiende eeuw uit bidden en werken. Adel uit heel Gelre stuurde de ongehuwde vrouwen naar dit klooster. Ze werkten er binnen de 1 kilometer lange stenen muur die het landgoed afbakende van de rest van de wereld en baden voor het zielenheil van graven van Gelre. En die zijn hier begraven. Een graftombe op het midden van het terrein herinnert aan onder meer Graaf Otto II, een bestuurder die bijna dertig steden stadsrechten verleende en zo bepalend werd voor de geschiedenis van dit deel van Nederland. 
Een autopuzzelrit in het kader van Erfgoedfestival 2018 doet het klooster zondag 3 juni aan. Deelnemers horen allerlei oude verhalen uit Gelderland en sluiten af met een barbecue in het nu in Duitsland gelegen hart van de historie van Gelre. Aanmelden en meer informatie op www.kloster-graefenthal.de.