Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Bruidsjurken zoeken

Tim Pardijs

Een grootscheepse zoektocht naar witte bruidsjurken in de dorpen rond Beuningen en Slijk-Ewijk de afgelopen weken. Theater Over & Weer zocht voor een uitvoering van Romeo en Julia tientallen witte bruidsjurken. Wat blijkt: op zolders liggen nog voldoende bruidsjurken, slechts eenmaal gedragen. Enige probleem is de maat. Van elastiek tot rijgtouw, de acteurs die ze dragen, wisselen druk technieken uit om de trouwkledij weer passend te maken. In juni moet het klaar zijn, dan staan er zes avonden lang tientallen bruiden te zingen in de uiterwaarden.
Het stuk maakt deel uit van het Erfgoedfestival 2018 en heet De rivier, de grens. Het veer tussen Beuningen en Slijk-Ewijk brengt bezoekers heen en weer naar theaterlocaties op beide oevers. De verhalen gaan over de wolf, parlevinker (varende supermarkt), storm en dus over Romeo en Julia. Op de veerstoepen staan gedichten van ene Tim Pardijs waarin de twee kanten van de rivier elkaar een liefdesverklaring toeroepen. Slijk-Ewijk: ik leg op zoek naar jou aan bij iedere naam die aan me voorbij trekt // de ruimte wordt zo groot dat ik los van ieder teken naar de overkant drijf. Beuningen: steek zo stil over dat het water spiegelt en kijk dan voorzichtig om: je schrijft overkant op het draagvlak // ik lees tussen de wolken hoe ik bij je kan komen