Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Verlichten

Tim Pardijs

Ik vraag me af of ik niet zal kijken. In de laatste aflevering van 13 Reasons Why, de serie waarin Hannah uitlegt waarom ze zelfmoord pleegt, werkt het verhaal toe naar de expliciete scene die het high school-verhaal omstreden maakte. Ik overweeg hem door te spoelen. Ik ben bang voor de ochtend dat ik wakker word met de resten van een droom over zo'n donkere scene in míjn leven. Ik blijf echter achterover op de bank zitten en laat de beelden binnen komen. Het snijdt dof in mijn borst, maar een half uur later, als de aflevering af is, voelt het toch alsof er iets opgeklaard is. Hoofdpersoon Clay zit in een rijdende auto met het raam open. Zijn gezicht met littekens staat strak, de wind beweegt zijn haar. Even daarvoor stond hij op de drempel bij de vertrouwenspersoon op school en zei: ‘Het moet beter worden, hoe we elkaar behandelen, hoe we omkijken naar elkaar. Het moet beter worden.’ Vervolgens loopt hij door de gang en spreekt zijn oude jeugdvriendin aan, de vriendin die hij eerst niet meer wilde spreken omdat ze ‘veranderd was’. Hij maakt daarmee dezelfde beweging die een ander personage in de serie maakt: een dochter die haar veeleisende vader een bekentenis doet. Het kan lichter worden, als we door het donker, door het onbekende, durven te gaan.