Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

'Ik bouw daar een huisje voor ons'

Tim Pardijs

‘Dit was een gesprek anders dan andere.’ De stem van verhalenverteller Paul Groos gaat naar beneden, hij praat langzamer, de muziek zwijgt. Hij is op het punt in het verhaal aangekomen waarop wees Henri zijn vriendin Rie vertelt dat hij op reis wil. De twee hebben elkaar leren kennen in kinderdorp Neerbosch. Hij zag haar huilen en troostte haar ‘omdat hij zelf ook veel alleen was geweest en veel had gehuild toen hij nog op straat leefde’. In een hoekje van de schans, het plein van het kinderdorp, bloeit de relatie op: zij zingt een liedje in zijn oor, hij schenkt haar een houten vogel, gemaakt in de timmermanswerkplaats. Bouwen leert hij daar ook, en hij voelt voor het eerst in zijn leven hoe goed het is beschermd te worden door iets wat je zelf hebt gemaakt. Er is een land gebaseerd op dat gevoel en Henri wil erheen, weg uit het arme Nederland, naar Amerika. ‘Ik bouw daar een huisje voor ons.’ 
De voorstelling Ik wil wel naar Amerika, onderdeel van Erfgoedfestival 2018, vertelt het verhaal van Henri en Rie op kalme wijze. Muzikanten van Mytisch met Muziek spelen muziek die de verhaallijn ondersteunt: vrolijk bij succes, treurig bij het afscheid. Henri pakt zijn uitzetkist met daarin gereedschap, kleding en een Bijbel, alleen in. Rie blijft. Maar daarmee is het verhaal nog niet verteld. Kaarten via Van ’t Lindenhout Museum