Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Leren

Tim Pardijs

In een poging te begrijpen hoe Immanuel Kant denkt over de totstandkoming van kennis, sla ik mijn studieboek dicht. Ik schuif de woorden van drie Vlamingen naar de hoek van mijn bureau en draai me om naar de boekenkast. Ik zoek een dik boek met de kleuren turquoise en geel op de rug, vooral die bijzondere kleur blauw is mijn aanknopingspunt. Daar is het: Bekentenissen van een filosoof van Bryan Magee. Een boek voor het eerst gepubliceerd in 1997, het jaar waarin ik eindexamen deed, en dat twee jaar later door zo’n beetje iedereen op mijn opleiding journalistiek gekocht werd. Ik blader naar het hoofdstuk over Kant, begin te lezen en wordt gelijk weer gepakt door Magees soepele vertelstem. Moeiteloos neemt hij me mee de diepte van de argumentatie in. In de kantlijn staan potloodstrepen, er zijn regels onderstreept, delen van opsommingen genummerd. Ik begon over filosofie te lezen toen ik student was, zette enthousiast markeringen, maar werd negentien jaar lang onderbroken door krantenjournalistiek en hypotheken. Nu lees ik verder en wijst mijn jongere zelf met soms vijf, zes keer herhaalde dikke potloodstrepen me de weg.