Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Begrenzen

Tim Pardijs

In het boek Jij bent van mij van Peter Middendorp is een verkrachter en een moordenaar aan het woord. De man heeft zijn misdaad dertien jaar verzwegen en kijkt anderhalve week na zijn arrestatie in de cel terug op zijn leven tot aan de verhoren. Een jongen groeit op op een boerderij, ontmoet een meisje in de dorpsdisco, wordt vader en boer. Het boerenbedrijf en de natuur staan centraal in zijn verhaal, en later zijn vaderschap. ‘Opvoeden is kinderen leren omgaan met de aantrekkingskracht van prikkeldraad’, laat Middendorp zijn personage zeggen. Een typische Middendorp-zin, zoals we dat kennen uit zijn columns: het alledaagse prikkeldraad, beeld van begrenzing, in één beweging van de taal verbinden met het grotere thema opvoeden. 
Waarom hij zelf alle remmen loslaat, een jong meisje te lijf gaat en achterlaat in het weiland, wordt niet uitgelegd, maar daar probeer je als lezer juist daardoor toch achter te komen. Ergens in de weilanden ligt tussen de koeien, de vogels en de wisselende seizoenen het antwoord. Misschien is het de onuitstaanbare afwezigheid, het gevoel niet te bestaan, dat de hoofdpersoon al vroeg in zijn leven krijgt. De misdaad zelf heeft in het boek een kleine plek, maar is daardoor buiten de twee kaften des te aanweziger.