Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Begraven

Tim Pardijs

Hij aarzelt lang als ik hem vraag waar zijn moeder begraven ligt. Hij kijkt me daarbij even aan, noemt dan uiteindelijk de plek. Hij vertelt verder over de dood van zijn moeder, hoe zijn familie ermee omging, hoe de begrafenis verliep en ik bedenk me ineens dat ik erbij was. Ik was in de zaal tijdens de afscheidsplechtigheid, ik besprak onderweg naar het gat in de grond de preek met een vriend, ik stond achter een heg te kijken hoe de familie keek naar het zakken van de kist (iemand wendde zich af). Ik liep zelfs langs het graf, stond er even stil, zag bultjes zand op hout liggen, liep voor hem langs, keek hem aan en toch koppelden mijn hersenen die gegevens niet aan de man die hier in de stoel naast mij zit en die nu vertelt hoeveel het kost grafrechten voor twintig jaar vast te leggen. Ik begrijp ineens zijn pauze na mijn vraag. Hij vroeg zich natuurlijk af waarom ik die vraag stelde. Twee plekken, begraafplaats en de kamer van een vriend, en twee belevenissen, het begraven en het vertelde verhaal, niet met elkaar kunnen verbinden. De wens er iets over uit te leggen, niet weten hoe.