Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Ploegen (3)

Tim Pardijs

Op de verjaardag van mijn vader komt de foto van de trekker opnieuw ter sprake. Mijn ouders lazen de blog waarin ik me afvraag hoe ik me een foto kan herinneren die niet lijkt te bestaan. Uit de donkere berging haalt mijn moeder fotoalbums tevoorschijn, samen graven we door de beelden. We komen een onscherpe foto tegen: ik ben het deze keer die op een trekker zit, een International. Ik ben een jaar en zit bij mijn vader op schoot. Kruiselings lopen witte lijnen over de foto, alsof hij lang opgevouwen is geweest en daarna opengevouwen in dit album is geplakt.
Een paar bladzijden verder zie ik een foto met precies dezelfde compositie en kleuren als in mijn herinnering. Drie mensen staan voor de middelste schuur van de aardappelboerderij van mijn familie, rond een rode McCormic-trekker. Mijn vader zit achter het stuur, een groen petje op zijn hoofd. Hij is volwassen, zijn neef en zijn broer staan aan weerszijden van de trekker. Ook al is hij anders dan ik hem me herinner, ik weet dat dit de foto is. Ik heb er alleen andere mensen in gedacht, en kleuren herinnerd in een tijd waarin er alleen zwartwit foto’s waren. Mijn moeder bladert nog even verder maar ik heb mijn antwoord. Achterin het album zijn nog veel lege bladzijden.