Vragen over tarieven, opdrachten of projecten die ik voor je kan doen? Ik hoor het graag!

 

t. 06-14661504

Twitter

Facebook

LinkedIn

KvK: 69686602

 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

blogs

Tim Pardijs vertelt over zijn leven als schrijver, lezer, docent en huisman. 

Wielrennen

Tim Pardijs

Met een kletterend geluid valt het rood witte bordje van de verkeersregelaar op de grond. Hij bukt, pakt hem op en leunt weer tegen het dranghek in de schaduw van de boom. Tegenover de verkeersregelaar zitten mensen in de zon op een terras bier te drinken. Zondagochtend op een kruispunt in België. Mensen zitten in de berm, leunen tegen muren. Een politieauto stopt. Twee agenten in oranje hesjes stappen uit, maken een praatje met de mensen in het gras en gaan aan de rand van het kruispunt staan. Na een paar minuten lopen ze naar het midden van het kruispunt en sturen ze auto’s van de doorgaande weg af de zijstraatjes in. Er komen nu steeds meer mensen naar het kruispunt. Met zwaailichten aan rijdt een wagen van de regiopolitie voorbij. Uit een zijstraatje komen ineens dertig mensen. Ze dragen helderwitte overhemden, hebben allemaal een geel armbandje om en een gevuld plastic champagneglas in hun hand. Verderop schrijven mensen met snelle bewegingen namen in krijt op het asfalt, een vrouw rent de straat over, trekt een kind aan haar hand mee. De mensen uit het gras staan inmiddels langs de weg, gaan stapje voor stapje verder de weg op, kijken voorovergebogen om elkaar heen de straat af, dan: een auto met rode vlaggen, motoragenten die fluiten en wild gebaren, een windvlaag.